Uppvärmning av mäsk och lakvatten
Ingående delar:
25 liters kastrull från biltema
STC1000 från storagrytor.se
Rörelement från storagrytor.se
Inbyggnadslåda från Kjell & Co (Art.nr 89012)
Apparatintag med brytare och säkring (Art. nr 37378)
Apparatkabel
Kabel mellan STC1000 och elementet
Kopplingsdosa
Börja med att borra hål för elementet. Skruva därefter fast elementet i kastrullen och för att göra anslutningen snyggare men framför allt säkrare så sätt någon form av kopplingsdosa runt anslutningarna.
Såga sen ut för STC1000 på framsidan och för apparatintaget på baksidan. Borra även hål för temp. givaren samt för kabeln till elementet.
Apparatintaget behöver också kopplas intern mellan stiften så säkringen och brytaren går att använda. Något du måste göra själv (…om du är elektriker förstås).
För övrig installation finns schemat på STC1000 enheten.
När allt är kopplat färdigt. Fyll kastrullen med vatten, lägg i temp. sensorn, välj temperatur och tryck ”set”. Det magiska händer dvs ditt mäsk eller lakvatten kommer att ha rätt temperatur då du behöver använda det.
Till höger står min kastrull. Den har fått ett liggunderlag runt om sig för att hålla värmen mer konstant. Ett tips är att ha någon form av omrörare då detta ger en mer stabil temperatur.
Hur fungerar det då? Mycket väl godkänt – Den ger mig önskad temperatur och jag slipper lägga tid på att anpassa tex lakvattnets temperatur tills det är dags att laka. Min lilla vän STC1000 gör detta åt mig.
Extra stöd åt induktionshällen
Ingående delar:
Induktionshäll från Kjell & Co
Träbitar
Då induktionshällen inte klarar så stor vikt, enligt tillverkaren, så byggde jag ett ”stöd” som kastrullen kan vila på.
Induktionshällen står på möbeltassar vilket gör att den kan röra sig någon mm upp och ner. Träbitarnas höjd är ca 0.5mm – 1mm lägre än induktionsplattan. Så när kastrullen och dess vikt trycker ner induktionshällen så landar kastrullen på stöden och med bra kontakt mellan häll och kastrull.