Landskap

Bli en bättre fotograf

Att ha en tanke med sitt naturfotograferande och att ha tänkt igenom vilka parametrar du tycker en bra landskapsbild ska innehålla, vill jag påstå är en viktig del i att bli en bättre fotograf. Att gå ut och ”ta kort” är enkelt men att ”skapa bilder” som får just dina bilder att sticka ut ur mängden är svårare. Sociala medier är ett bra sätt att visa vad du jobbar med men flödet uppdateras snabbt och dina bilder försvinner lika fort som dom laddas upp så för att synas där krävs det också något som tilltalar betraktaren.

Jag tog penna och papper och skrev ned saker som jag söker efter då jag är ute i naturen för att fotografera och jag skrev också ned andra saker som kretsar runt själva fotograferandet som ska göra mig till en bättre fotograf. Att samla ihop sina tankar och mål på papper tydliggör vad du vill åstadkomma, vilket jag tror är värt att lägga lite tid på. Det finns heller inga fel utan du bestämmer själv vad som är bra.

Det blev 5 stycken rubriker;
Komma ut, Planering, Komposition,Bildbehandling och utskrift.

Tänkte skriva om detta framöver och dela med mig om dessa tankar. Så håll utkik här på bloggen, det kanske kommer något du själv kan ha nytta av.